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미역을 이용한 음식 세가지 추천

category 시사&상식 2017. 12. 5. 19:57



미역이 건강에 좋은 점


미역은 철분이 풍부하게 함유되어 있어 산모들에게 매우 좋은 음식

혈액을 생성하고 지혈작용도 하기에 몸의 상처가 빠르게 회복

미역에서 분배되는 일긴산은 각종 독성을 중화시켜줌

미역은 콜레스테롤 수치를 낮춰준다

미역은 항암, 항종양 효과가 풍부하다

미역은 혈당의 급격한 상승을 막아준다

미역은 포만감을 빠르게 느끼게 해주기 때문에 다이어트에도 좋고

부족한 미네랄 보충에도 좋다

미역은 골다공증 예방을 해준다

미역은 성장 발육기 아이들에게 좋다





1. 미역 초무침



준비재료:   


미역, 당근, 파, 통깨, 고추장 2큰술, 마늘, 매실액 1큰술, 식초 1큰술


1) 미역은 끓는 물에 한번 데쳐 찬물에 얼릉 헹궈 물기를 짜준다


2) 4~5cm 길이로 먹기 좋게 잘라준다


3) 고추장, 고춧가루, 마늘, 매실액, 식초를 넣어 초고추장을 만들어 준다


4) 당근, 양파를 채썰어 미역과 함께 양념장에 섞어준다









2. 미역 냉국


준비재료: 


건미역 8g, 국물용멸치 8g,  오이60g, 홍고추4g,  사과식초 12g, 복음 참깨 4g, 소금 4g, 다진마늘 4g, 참기름 4g


1) 멸치는 손질하여 내장을 제거한 후 마른 냄비에서 살짝 볶는다


2) 물을 넣고 한소끔 끓으면 멸치를 건져내고 식힌다


3) 미역을 물에 불린다


4) 오이, 홍고추는 채를 썬다


5) 불린 미역은 깨끗하게 씻은 후 한입크기로 썰어 참기름과 소금을 넣는다


6) 식힌 국물에 오이와 홍고추, 미역, 다진마늘, 식초, 참깨를 넣고 간을 맞춘다








3. 들깨 미역국



준비재료:


들깨 24g, 건미역 20g, 참기름 4g, 다진마늘 4g, 국물용멸치 4g, 건다시마 2g


1) 찬물에 다시마와 멸치를 넣고 한소끔 끓인 다음 멸치와 다시마를 건져낸다


2) 미역은 불인 후 깨끗이 씼어 물기를 제거한다.


3) 냄비에 참기름을 넣고 미역이 부드러워질 때까지 볶는다


4) 멸치 다시마 육수를 넣어 끓인다


5) 다진 마늘을 넣고 국간장으로 간을 한다


6) 들깨 가루를 넣어 마무리한다







A point where seaweed is good for health




Seaweed is rich in iron, so it is very good for pregnant women.


Rapid repair of blood causes rapid recovery of the body and bleeding blood


Scolic acids, distributed from seaweed, neutralize various kinds of toxins.


Seaweed lowers cholesterol levels.


Seaweed is rich in anticancer and antifungal effects.


Seaweed keeps a sharp rise in blood sugar levels.


Because seaweed makes sense quickly, it is also good for diet.


It is also good for insufficient mineral supplement.


Seaweed helps prevent osteoporosis.


Seaweed is good for growing children.










Microbacillus






Materials for Preparation :   




Seaweed, carrots, green onions, whole boiling water, 2 tablespoons of red pepper paste, garlic, plum juice, 1 tablespoon of vinegar, 1 large spoon of vinegar



1) Soak seaweed once in boiling water and rinse it with cold water.




2) Cut 4 to 5 cm length to cut.




3) Put chili paste, red pepper powder, garlic, plums, and vinegar in vinegar sauce.




4) Slice carrots and onions and mix with mustard mixture.


















2. Seaweed soup




Materials for Preparation : 




8 g, 8 g, 8 g, 8 g, 8 g, 8 g of red pepper, 4 g of red pepper, 4 g, 4 g, 4 g, 4 g of salt, 4 g of salt, 4 g of garlic, 4 g of sesame oil




1) Anchover is prepared to remove viscera and fry it in a dry pot.




2) Add water and boil it when you boil it and cool it.




3) Soak seaweed in water.




4) Cucumbers and red pepper sticks together.




5) Rinse the seaweed clean and cut into bite-size pieces and add sesame oil and salt.




6) Put cucumber, red pepper, seaweed, minced garlic, vinegar, and sesame seeds in cooled broth.
















海带对健康有益的好处




海带含有丰富的铁成分,对孕妇来说是非常有益的食物.


血液生成并止血作用,故而可快速恢复身体的伤口


海带中分配的毒液中能够抵消各种毒性


海带能降低胆固醇的含量


海带具有抗癌、抗菌效果


海带能防止血糖的急剧上升


因为海带能快速地感受到饱腹感,所以对减肥也很有好处


补充不足的矿物质也好


海带可以预防骨质疏松症


海带适合生长发育期的孩子










1.海带汤






准备材料:   




海带,胡萝卜,葱,芝麻,辣椒酱2大勺,大蒜,梅子1大勺,食醋1大勺



1)将海带放入沸水中焯一遍,在冷水里洗一遍,挤出水分




2)切成4~5 cm的长度,切成方便食用的




3)加入辣椒酱、辣椒粉、大蒜、梅子、醋、醋等调味酱




4)将胡萝卜和洋葱切成丝,与海带一起混合均匀。


















2.海带汤




准备材料: 




调料酱8 g,汤用鳀鱼8 g,黄瓜60 g,红辣椒4 g,苹果醋12 g,福音4 g,盐4 g,蒜末4 g,香油4 g




1)去除鳀鱼,去除内脏后在锅中稍微炒一下




2.将水放入水中煮沸后捞出鳀鱼,然后晾干即可




字面意义:海带泡在水里




4.黄瓜,红辣椒切丝




5)将海带洗净后,切成适当大小,加入香油和盐。




6)在凉的汤水中加入黄瓜、红辣椒、海带、蒜末、醋、芝麻等调味料,
















3.紫苏海带汤






准备材料:




苏子叶24 g,薄荷油20 g,香油4 g,蒜末4 g,汤用鳀鱼4 g,건다시마2 g




1)在凉水中加入海带和鳀鱼酱,煮沸后捞出鳀鱼和海带。




2)海带在未完的状态下,沥干水分。




3)在锅中加入香油,直到海带变软为止




4)将鳀鱼海带汤放入锅中煮沸




5)将蒜末放入切好的蒜末汤搅拌均匀,




6)加入苏子叶粉收尾






3. Seaweed soup






Materials for Preparation :




24 grams of perilla seeds, 200g of rice, 4 grams of sesame oil, 4 g of mashed garlic, 4 g of mashed anchovies, 2 g of dried anchovies




1) Put kelp and anchovies in cold water and boil them. Then remove the anchovy mixture.




2) Bail shall be dried and thoroughly drained after a fire.




3) Put sesame oil in a pot and saute until the seaweed is tender.




4) Add anchovies seasoned with kelp and bring to boil.




5) Add chopped garlic and mix with soy sauce.




6) Put the scalls in the pastry pot and finish it.




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